11.02.2021 303

1958 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, köylünün bağışladığı; bugün okulun arşiv hizmet binası olarak kullanılan arsaya; ilk katı 3 derslikli bir okul olarak yaptırılır ve hizmete girer. Birkaç yıl sonra da, mevcut bina ihtiyaca cevap vermeyince 2. Katı yaptırılır. Bina 6 derslik olarak hizmete devam eder. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul bahçesinin uygun yerlerine 4 derslik yaptırır. İlerleyen zamanda bahçeye 3 derslik daha yaptırılır.

Köy, 1993'de yapılan referandum sonucunda beldeye dönüşür. Mart 1994'te yapılan yerel seçimlerle birlikte belde kimliği resmileşir. Bunun sonucunda aynı yıl Gümüşgöze İlkokulu, Gümüşgöze İlköğretim Okulu adını alır. Böylece 5. Sınıftan mezun olan öğrencilerin % 60'ı aynı okulda 2. Kademe eğitimine devam eder. Ancak öğrenci sayısındaki artış doğal olarak devam eder. Belde sakinlerinden Esma-Zahir KAFASIBÜYÜK çiftinin ölümleri sonucu onlara ait 8 dönümlük arsanın yaklaşık 4 dönümü hizmet binası yaptırılmak üzere istimlak edilir.

1998-1999 Eğitim-Öğretim yılı içinde, bugünkü binanın bulunduğu yaklaşık 4 dönümlük diğer arsa da, istimlak edilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlanmıştır. Yapılan yeni bina, iki katlı ve 12 derslik olarak 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmiştir.

2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı sonunda binanın 3. ve 4. katları yaptırılarak toplamda 24 derslik olarak 2006-2007 eğitim-Öğretim yılının kasım ayı içinde ikili eğitimden normal eğitime geçerek hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuz, Anasınıfı, 1. Kademe ve 2. Kademe olmak üzere 25 derslik ve 28 şube ile hizmet vermeye devam etmektedir.